petak, 18. travnja 2014.

PET CENTAR


U suvremenoj, danas svakodnevnoj i uobičajenoj komunikaciji sa svijetom, naišli smo na simpatičnu Belgijanku, članicu jedne specijalne organizacije - Instituta - u jednoj zemlji.

Ona je tamo robinja. Sa svojih 20-ak godina prijavila se kod njih, tj. odlučila živjeti svoj san, svoju fantaziju. Potpisala je ugovor, predala se, postala njihovo vlasništvo. Da li ona to sve skupa plaća ili tamo na neki način zarađuje pa otplaćuje smještaj i hranu, ne znamo. Možda. A možda je jednostavno kurva, samo što ona to u svojoj glavi drugačije tumači i doživljava (oni tamo joj sigurno pomažu u takvoj verziji) pa uspije biti i sretna.

Na početku su joj odmah potpuno obrijali glavu (kao i cijelo tijelo) i na potiljak istetovirali tetovažu u obliku bar koda sa svim onim tanjim i debljim crnim vertikalnim linijama i jedinstvenim brojevima iznad i ispod njih. Opisala je taj doživljaj kao vrlo konfrontirajući i šokantan. Plakala je i od boli i od osjećaja potpune nagosti i izloženosti.

Veliku većinu godine živi u Institutu, no dozvoljeno joj je i izlaziti zbog roditelja i rodbine i posjećivati ih, održavati kontakte. Vrlo je tajanstvena što se svega toga tiče, tako da ne znamo detalje o tome kako je npr. svojima objasnila odlazak u drugu državu, što je bilo kad su ju vidjeli skroz ćelavu, ima li uopće koga svoga...

Dobila je dozvolu da napravi svoj profil na jednom sajtu gdje je naišla na naš i započela komunikaciju. Kaže da joj je to "ispušni ventil" gdje smije imati kontakte sa vanjskim svijetom (vjerujem da kontroliraju dopisivanje, ako ništa onda zbog toga da ona sama ne bi otkrila što ne treba) i gdje bi mogla naći nekoga s kim bi mogla pričati o sebi i da ju se razumije. No, smatramo da na neki način i lovi novu klijentelu i procjenjuje je li netko dovoljno, najozbiljnije i iskreno zainteresiran za takav život i praktički odricanje od dosadašnjeg.

Ona tamo ima svog Gospodara i kaže da će mu biti robinja cijelog svog života, no teško joj je opisati njihov emocionalni odnos, kaže da to nije ljubav kao u "normalnom svijetu". Ali da je on njezin život, da joj je sve.

Sebe je također opisala kao vrlo specijalizirani alat. A da je sve skupa jedno nevjerojatno iskustvo. Praktički živiš sve ono o čemu si maštao i najstrašnije i najtamnije fantazije mogu ti postati stvarnost.

Ima ulogu i treniranja novih robova i robinja. To su neke privilegije koje su joj dodijeljenje po zasluzi, jer je dobra robinja i davala je uvijek sve od sebe u izvršavanju bilo kojeg zadatka i iskušenja koje su pred nju postavili.

Kaže da nikako nije lako napraviti dobrog roba. "Prvo ih slomiš, rastaviš pa opet sastaviš i onda možeš početi graditi ispočetka. Sve sam to prošla i zato me to čini jako dobrim komadom opreme!"

U nekoliko me navrata upitala želim li postati dio Instituta kao robinja. Mogu li ostaviti sve iza sebe – posao, dom, prijatelje, obitelj... Kao i tradiciju, hobije, privatnost...? Spomenula je i kako trenutno trenira jednog bogatog mladića koji se odrekao svega (čak i prodao uspješnu firmu) i odlučio živjeti svoju fantaziju - doživotno biti sissy slave.

***

Ok, hajde da sad stavim na stranu one dijelove priče koji uvijek zaprljaju plemenite pobude, dakle u ovom slučaju stvaranje institutcije kurveraja radi ogromne zarade, i koncentriram se na želju za življenjem života iz mašte, filmova i priča.

Ne, ne bih mogla tako živjeti. Da sam vlasništvo neke organizacije, da sam njihov alat, da su mi oni kuća, prijatelji, život, da im se poklonim, predam, kompletno, potpuno, duhom i tijelom... Za to bi mi trebala ogromna vjera.

Sve mi je to vrlo slično onome kada netko osjeti poziv da ode živjeti u samostan i bude sretan, iskreno sretan. Jako često mi padne na pamet Edita Majić, koja se tako odrekla svega i otišla u Karmelićanke. I dan danas čuvam novine s tim člankom, baš me potresla ta vijest. S jedne strane zbog njezine nevjerojatne i zavidne hrabrosti, sigurnosti i determiniranosti, s druge zbog odricanja bliskosti sa najmilijima. I divim se i ježim.

"Do you want to become a pet of the Institute? Do you want to go that far?"

Ono što ja jesam (tako se osjećam) jest pet of my Master. Posvećena Njemu. Usmjerena ka Njemu. MI smo sebi personifikacija Instituta. Moje srce i duša su puni. Naši sessioni, privatni ili javni, dijeljenje s drugima, davanje i primanje, zajedničko promatranje i osjećanje koliko se ljudi traže, kako daleko idu i što ih pokreće - to je moj mir, to mi daje osjećaj da sam na pravom mjestu i da imam pravu osobu u srcu.

Tko zna što bi bilo da nisam upoznala svog Gospodara... Mislim da bi me jedino velika tuga i razočaranje u život i ljude mogla nagnati na korak poput ovog koji su učinili naša Belgijanka i bogati bivši biznismen. No, i tada bi bilo pitanje da li bih bila dovoljno jaka da se dam kompletno (ali baš onako kao poklon), potpuno sama, nekakvoj organizaciji... Da li bih imala potrebnu vjeru?

Trebale bi mi druge duše, emocije, trebalo bi mi da volim, trebala bih nekoga da voli mene. Na način da znam da je On moj i da sam ja Njegova. Nisam sigurna da li bih mogla uvijek stavljati strast ispred emocija i biti sretna tako? Svaki puta kada sam to napravila, moja sreća je trajala kratko, koliko i ta strast. Dalje je opet nastupilo istraživanje i traženje dubljeg zadovoljenja. Ne onakvih emocija koje svako malo uključuju pa isključuju moj libido i bace me ispražnjenu negdje sa strane da se sama punim kako znam i umijem, nego onih pravih koje libido drže uvijek, uvijek, uvijek na aktivnoj razini i vlaže mi pičku i griju dušu.

Uostalom, postoji puno načina življenja života iz mašte.